Begreppet antingen eller, medicin för det?

Efter en månad med köpförbud och många känslor i påföljd försöker jag rannsaka mitt köpbeteende och materialisten i mig. I jämförelse med vad jag hör och ser skulle jag ju kalla mig väldigt ickespenderande. För att vara en fåfäng tjej iallafall. Mitt shoppingbeteende är rena rama drömscenariot i det avseendet att jag handlar så lite OCH så billigt.

Jag är en riktig liten arbetarpiga och har verkligen jobbat häcken av mig för bland annat sjuttiotusenkronors tuttar och långresor, så kalla mig allt annat än spoiled. Jobbade dubbla skift alldeles för länge och sade upp mitt liv för ett halvår. Jag pantade tomburkar under gymnasiet och levde på gröt för att ha råd med två klädesplagg i månaden. Jag har aldrig bett någon om pengar. Möjligtvis lån, som jag varit noga med att betala tillbaks. Och då i riktiga nödfall. Sneglat lite på vänner och deras givmilda släkt/föräldrar/arv/younameit men ändå inte förstått. Kan man få pengar, bara sådär, utan att klippa gräset?

Jag tackar mitt ekonomiska sinne som kan gå till extremer när det krävs. Mina egna surt förvärvade pengar, jag har vårdat varenda krona. Jag försöker inte samla någonslags pluspoäng. Bara förklara situationen, som den är.

Jag spenderar cirka åttio procent av mitt surfande på internetiansk fönstershopping. Jag lägger massor med prylar i kundvagnen. Men jag slutför sällan köpet. Därför att mitt samvete säger nej. Jag fasar för att gå på stan för att min hjärna skickar guilt guilt guilt över mig så fort jag står i kassan. När jag unnar mig en spektakulär upplevelse, oavsett vad, mår jag dåligt efteråt.

Eller.

Så blundar jag. Slösar, köper, bjuder. Och förtränger.

Jag måste antingen slå av totalt och dra iväg. Åka taxi för tusenlappar.
Eller så måste jag tänka över varje köp. Planka på tuben.

Precis som hetsätning eller svält.
Knullmaraton eller celibat.
Svinfull eller spiknykter.

Antingen - Eller
Svart eller vitt
Ingen gråskala
Ingen balans



Och där har ni mig. Som jag är mest.




Kommentarer
Postat av: Jenna

ang din hy tycker jag du ska gå till en hudspecialist. och hoppas du hittar till en som kan sin sak.. Jag hade utslag över hela kroppen och det fick jag medicin emot, verkar ju som att det är hormonelt? o kroppen är ju svårt att styra över bara sådär

2010-09-17 @ 21:27:37
URL: http://daaasemd.blogg.se/
Postat av: Miss_Incorrigible

Helt fantastiskt. Tänk om det skulle vara helt ok eller till och med bra att vara antingen eller, tänk om man för enjävlagångsskull skulle bara acceptera det? Hade världen rämnat då? Hade ett stort mörkt hål i jorden öppnat sig och således ätit upp en?

2010-09-17 @ 22:27:36
URL: http://mytruthsandotherthings.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0