Publish

Jag har skrivit fem inlägg men inte publicerat ett enda.
Jag stryper mig själv med min destruktiva självkritik. Och jag vet det, men drar åt snaran hårdare hela tiden.
Snart är väl mina skrivardrömmar drunknade också. Och vad finns då kvar?


Komma hem till.

Älsklingar, nu är jag hemma. New York var ren och skär näring som ska boosta mig igenom mörkret som närmar sig. Att säga att man inte vet vad man vill med sitt liv är en sådan utsliten gammal replik. Men den är högst reell. För mig. Har varit så länge. Än mer verklig då jag formellt sade upp mig idag. Ingen mer skit i mitt system. Jag vill växa, bli den stjärna jag är.


Känner mig tom men levande.
Rädd men modig.


Life has been your art.

You have set yourself to music.

Your days are your sonnets.
NYC

Är i New York sedan ett par dagar tillbaka. 
Så vi hörs när vi hörs.

Safe, sane and consensual

Om jag ska vara positiv och lista något gott som kommit ur dessa långa, jävligt långa dagar så är det att jag har hittat en hel uppsjö riktigt bra porr för hjärnan. Extremt välskrivna bloggar fullspäckade med drypande fiktiva och reella kåtslag. Jag har i synnerhet fastnat för riktigt extrema erotiska maktutbyten i BDSMrelationer, därför att det känns så sanslöst vackert. Men även vaniljiga oskyldiga flickbloggar är fantastiska när anonymitet är given och fantasin är det enda stoppet.

En del skriver så välgenomtänkt att man inte kan ana om det är en flicka/kvinna eller pojke/man bakom tangentbordet förrän långt in i läsningen vilket för mig är fascinerande och chockande då man plötsligt finner sig ha helt fel. Det har hänt mer än en gång. Vidare inspireras jag av att mängden kvinnor som vågar ta lika mycket sexuell plats som vilken manschauvinist som helst är så mycket tydligare och synligare på nätet.
Nu måhända är jag välsignad med en extrem öppenhet kring sexualitet och alla dess märkliga former och finner därför ett intellektuellt och/eller kroppsligt utbyte av princip allt erotiskt material som är "safe, sane and consensual" men oavsett om man är lika öppen som jag, eller tvärtom strängt nischad, så vågar jag lova att det finns något för alla. Och porr är så mycket mer än film och bilder, i synnerhet om man älskar ord.


"Sex on the whole was meant to be short, nasty and brutish.
If what you want is cuddling, you should buy a puppy"

Julie Burchill

E?

Jag har en hög smärttröskel och gnäller inte i onödan förutom när jag av olika skäl vill bete mig som ett barn. Men jag måste säga att det börjar bli tröttsamt nu, att ha ont. Det drar ner mig i fördärvet. Bara ge mig ett magiskt piller, tack. Eller ny kropp från midjan och ner, funkar också.


Att ta regi

Jag kom plötsligt på, att när jag var liten och spelade mycket teater. Det är en gång jag har känt mig värdefull och uppskattad för något jag åstadkommit inför de som vill värdera mig. Och jag kommer ihåg att det alltid var så många som kom för att se på mig. Jag gjorde dubbla roller och det var aldrig någon big deal, det var det mest naturliga i världen. Och jag fick mängder med blommor. Så mycket större blommor än de andra. Så många fler. Jag älskade teatern, jag undrar varför jag slutade.

Paradoxen i mitt liv är att jag å ena sidan låter min omgivning regissera mig. Å andra sidan pekar jag ett stort fuck you till hela etablissemanget och går min egen väg. Jag kan leva för att behaga men samtidigt känna tunnheten i det och hellre leva ensam.
Narcissism möter ego möter rädsla möter förvirring möter passivitet möter en skör liten själ som gör sitt bästa för att ge tillbaks. Jag är förmodligen en pain in the ass att leva med -
- så jag beundrar dig LOVE. Det gör jag.


If you can dream it..

Igår försökte jag få fatt mina drömmar.
Som barn var jag en liten visionär. Världen var min och din och allas och ingen rädsla fanns. Undrar när den rotade sig, rädslan. Krampen i organen. Idag är jag en liten ihoprullad mask som dragits upp ur jorden och lämnats för att torka ut. Uttorkad, precis så.
Människor strävar och springer och drömmer och även om de inte vet låtsas de. They fake it till they make it. They act as if.
Jag kan säkert skådespela mig igenom ett helt tomt liv och tro att det är bra så. Säkert. Jag känner mig själv. Men då skulle jag missbruka efter en inte överdriven lång tid. Knark eller spel eller mat eller sex eller människor eller alltsamman.
Jag ska inte hamna där. Mentalt har jag redan klivit på ett annat tåg.

Men jag hittar inte drömmarna. Jag kan se en strimma någonstans, sinnessjukt långt borta. Hur gör jag för att få fatt dem?

Fem

Fem dagar kvar till New York.Soon all the money's gone
Let's hope the beauty stays

Dagens

Statusen är att jag kan gå, stå och sitta nu. Tog med mig ryggen ut på en stillsam promenad också för att fylla lungorna med annat än luften härinne som återanvänts säkert en miljon gånger. Men för det får jag lida för nu är jag totalt slutkörd. Och megadunderuttråkad.

Sinnlig konsonans

Med min make utflugen lyssnar jag på Satie, tänder ljus och läser min favoritpoesi. Meditativt tillstånd smyger sig på och energierna runt mig gör sig besvär att knäppa och meddela sin närvaro. Jag känner mig aldrig ensam med dessa osynliga vänner omkring mig. Det känns som de stryker min kind. Ytterst svårt att förklara. De bekräftar mig. I synnerhet i harmoniska stunder som denna.
Boye får böja sig för Bodil Lindfors idag.
Bygg dig inga broar.
Broar brister.
Lita på det levande vattnet
som bär.

Bygg dig inga murar.
Stenar rasar
för en bastunstöt
eller några ord.
Nakenheten sedan är förfärlig.

Och du skall inte bära mask.
Det målade ansiktet fräter sig
inåt
genom din egen hud

Och du skall inte vara rädd.
Det finns sol och fåglar,
rök och vatten.
Begär inte mer.

Prison week

Den vann ändå, ryggfan. Så det var bara att lägga sig besegrad. Och gå igenom den här processen trots allt. Det fina i kråksången är att jag fick träffa den finaste läkaren i mitt liv. Så varm. Så vänlig. Så lyhörd. Som en nallebjörn. Jag är fortfarande tacksam över att det inte är dödande. 

Även om jag känner mig fången i min kropp är jag trots allt inte fången i hjärnan och kan använda veckan till reflektion och kanske läsa något vettigt. Eller kläcka en affärsidé?

Make it right

Kalla det mirakel. Eller the secret. Eller vadsom. Jag är alltså skonad från den värsta smärtan och är rörlig igen. Plötsligt. Någon eller några har distanshealet mig, jag har mina aningar om vilka de är. Så jag slipper våndas i en sjukskrivning som skulle fått mig att känna mig som en dålig människa.

Jag tänker gå till jobbet och jag tänker vara försiktig. Mest tänker jag vara tacksam över att jag inte är kroniskt sjuk. Och att jag kan raka mig mellan benen utan problem.


Grönsak

Jag hade sett fram emot en söndag där jag skulle göra en massa tråkiga måsten för att kunna njuta sådär fint som man kan göra efter det. Dock hann jag bara så långt som till dammsugningen så var helvetet löst. Ryggskott. IGEN. Det var förvisso 1,5 år sen sist, men ändå. Och den här gången kunde jag resa mig själv, och den här gången har jag varken storgråtit eller svimmat. Men precis som sist hände det två dagar innan jobb. Och precis som sist får jag panik för hur mycket jag än hatar mitt jobb finns det något jag hatar ännu mer - att vara sjukskriven.

Bara att gå till doktorn är fruktansvärt för att jag får för mig att jag ska bli misstrodd. Att han/hon ska tro att jag med flit är där för att få ett sjukintyg för att slippa jobba för att jag är lat. Och jag är allt annat än lat, jag jobbar i alla andra lägen, men inte om risken för bestående men finns, då blir jag rädd. Jag hatar överlag att prata om mina sjukdomar eller krämpor för att jag är säker på att ingen tror mig. Och vet ni, det här gäller även när jag ligger nyuppvaknad ur en narkos. Då sätter jag mig upp och insisterar på att jag är okej. Sen går jag ut nyopererad på stan och köper en BH för att jag inte känner mig döende, och alltså måste jag klara mig själv.

Faktum är att jag tror att jag även på dödsbädden kommer ligga med uppspärrade ögon och ropa "ni kan gåååå hem, jag klaraaaar mig".

Åh, jag är så störd. SÅ STÖRD.

Nog finns det mål och mening i vår färd -men det är vägen som är mödan värd.

Jag har skrattat som en retarderad hela dagen. Åt små små saker som ingen annan förstår. Alkoholen lämnar kroppen, då brukar jag skratta. Säkert gör hjärnan det som ett försvar för att värja sig mot kemisk ångest. Dessutom är Petra en sån som man verkligen kan göra vad som helst med. Älskar dessa människor som tillåter mig leva ut hela min existens spektrum. Även det dumristiga, det riskabla. Lusten och glädjen. Sorgen och mörkret. Det kanske jag saknade allra mest som ung. En omvärld som var tillåtande och inte så värderande. Men jag har det idag. Jag har de bästa. Och jag hoppas jag speglar tillbaka samma tillåtelse.

En beundransvärd man sa till mig att om du är missnöjd är jag missnöjd. Därför vill jag hjälpa dig att ändra på det med dig du inte gillar. Jag hade under lång tid svårt att ta emot det. Jag såg det som kritik. Och att det var ett förklätt sätt att säga han inte gillade någonting med mig och ville ändra på det. Jag tror jag överhuvudtaget hand i hand med min taskiga självkänsla än idag har svårt för fenomenet. Att förändras, för min egen skull, och också i längden för någon annans, med hjälp av någon annan, eftersom jag måste näcka och vara sårbar. Det gör att jag inte är så hjälpande och framåt när någon annan kanske skulle behöva hjälp i en förändring. Jag finns istället där och är accepterande och passiv. Förmedlar kärlek och en mentalitet att jag älskar dig precis som du är här och nu. Överlag följer jag dessa mönster, där jag utgår ifrån mig själv, hur jag vill ha det och levererar det även till motpart. Trots att denne kanske skulle må bättre av något annat. Ibland undrar jag om det är att vara en dålig vän. Att inte anstränga sig. Inte bry sig om. Samtidigt vet jag att det inte bara handlar om det, utan att det inte ligger i min natur att peppa något som är så komplext och subjektivt. I mitt fall, ovanstående, var mycket förändring destruktiv och inte förrän jag fick utrymme att vara ensam såg jag vad som var rätt eller fel för just mig. Jag färgas oerhört lätt av andra. Inte alltid så det syns, men det känns. Och det kan göra ont, eller vara enastående vackert. Med det i bagaget väljer jag att vara försiktig med andras skörhet.
Förut var jag extremt utvecklingskåt, därför att jag befann mig i en livsförändrande fas. Idag vill jag framåt, men jag låter det ta sin tid och vill att mina nära är lika lugna i det. Om du är min vän idag, så älskar jag dig för allt du är. Och då hoppas jag att jag kan få vara den. Och att det finns någon annan som kanske är mer pepp. Så att du får det bästa av två världar.


Paljettafton

Måste bara dö av garv här och nu.


I'm a star, baby I'm a star

När klockan ringde nollsex imorse kände jag mig som utsövd törnrosa. Jag var pigg. Det händer en gång om året, typ. Alltså, ett bra tecken. Tog sällskap med syrran ner på stan, busschauffören lät mig åka gratis, humöret slog i taket. Timme senare briljerade jag på en arbetsintervju. Jag var geni. Kunde lyfta berg därefter.

Träffade vän för lunchtimme, fint. Fick höra att jag var sjukt lik Gynning. Säger man sådant är man min vän för livet. Vidare ville jag belöningsshoppa. Inredningsbutik in och inredningsbutik ut. Bestämde äntligen ett fast färgtema för vardagsrummet. Nu blir det lättare. Gardinerna jag ville ha kostade först tolvhundra så jag tänkte sy egna. Men tyget gick loss på tvåtusen. Gick då åter för att köpa tolvhundringarna - då var dom, gissa vad? Slut! Arrrgh. Men jag visste att det var meningen. Och javisst. Väl hemma klickade jag hem ett par på nätet istället för.. ta taa fyrahundra. Unnade mig en stor chailatte för att jag är en sådan stjärna. Mina axlar värker av tutt-tyngden, som alltid efter en dag på stan men det gör inget för snart ska jag knulla och då är dessa guldmeloner värda all värk i världen, det vågar jag lova.

Mad

Jag kämpar med att alltid låta mina sinnen vara öppna och mottagliga, inte låta fördomar rota sig eller rädslor växa.


Men ibland undrar jag hur många år jag behöver vänta på att bli motbevisad. Hur många möten krävs. Jag är inte rädd för att välja bort längre. Än mindre efter idag.

En människa förstörde min dag. Dessutom min favoritdag.
Hon gjorde mig så jävla arg. Jag vill fortfarande gå och kräkas på hennes äckliga existens.
Jag vill helt ärligt ge henne spö. Det har aldrig hänt mig förut.

Vet inte om jag ska välkomna ilskan, men jag tror det.Orkanord

Ett litet budskap från andevärlden reformerade hela min samtida verklighetsuppfattning.
- Oroa dig inte, det ordnar sig.

Sex små ord. Som skulle kunna komma ur vilken mun som helst men betyda noll. Måste man vara ett spöke för att ha inflytande på mig? Funny. Jag tar det alltid för en sanning när det kommer från där. Så lugnet har bäddat in sig i mig och jag njuter av nuet och livet och minuterna, en i taget. Oroar mig inte ett dyft.

Det får mig att tänka på en gång under min labila episod i livet, när jag trodde jag skulle dö av det förmätna paret herr panik och fru ångest i en sketen buss (gud vilket absurdt avslut). Min syster skrev ett, förmodligen för henne, relativt enkelt sms - att jag skulle fokusera på nuet, minut för minut, att vara i min känsla och veta att det var okej. Och ha tillit till att även denna känsla skulle passera. Jag minns att jag greppade andan och liksom sjönk ihop. Som befriad. Som om jag ätit ett osynligt piller.

Alltså. Enkel matte. Ibland räcker några få ord.
Från rätt person - död eller levande.
RSS 2.0